GRAAF JOUW ZIEL OP EN LAAT HET SCHITTEREN

Ieder van ons weet inmiddels dat wat er om ons heen gaande is een weerspiegeling is van ons eigen proces. In liefde blijven voor het Zelf en innerlijke blokkades opruimen zorgt voor een betere wereld.

Vandaag wil ik dieper ingaan op de bevrijding van de ziel. Want wie wil niet zijn/haar eigen ziel bevrijden en zo liefde en licht ervaren. Het lijkt zo ontzettend moeilijk maar dat is het echt niet.

In mijn vorige artikel beschreef ik hoe belangrijk het is om alle deuren in het hart te openen. Wanneer we willen ascenderen dan is het onderzoeken van onze eigen hartruimte het belangrijkste werk dat er te doen is.

Maar hoe open je alle gesloten deuren in jouw hart?

Dat is eigenlijk heel simpel maar soms ook zo moeilijk: Door aanwezig te zijn.

Iedere keer wanneer je een emotie voelt, welke emotie dan ook. Voel die emotie in stilte. Doe daar gewoon even niets mee maar voel die emotie. Ook al lijkt het erop dat een ander jouw iets heeft aangedaan. Jij bent het die deze emotie voelt, dus hij is helemaal van jou. Eigenlijk is het belangrijkste werk gedaan, wanneer je jezelf bewust bent van die emotie zonder er meteen iets mee te doen. Gewoon aanwezig zijn.

Daarna ga je een stapje verder…

Wanneer je ruimte en rust hebt dan ga je rustig zitten of liggen en roept deze emotie opnieuw op. Eerst door alleen te voelen, opnieuw aanwezig zijn. Alleen maar observeren. En dan kun je die emotie meestal wel ergens in jouw lijf voelen. Soms voel je werkelijk pijn in je hart, vaak ook is er een raar of pijnlijk gevoel in de buik. Maar een emotie kan overal in het lichaam vast gaan zitten.

En dan komt het echte werk…

Wanneer je de locatie in jouw lijf voelt waar die emotie zit dan blijf je daar met je aandacht. Dat is vaak even het lastigste moment. Zet in gedachten dan een mooie kleur of wit licht op die plek. Je nodigt dan de helende energie uit om op die plek aanwezig te zijn. En blijf daar net zolang tot je loslaat. Soms lost de emotie heel makkelijk op maar er kan ook van alles omhoog komen. Bijvoorbeeld misselijkheid, pijn, boeren, huilen en schokken van het lichaam.

Dat is het moment, waarop velen afhaken…

Weet dat je er dan bijna bent. De emotie die vastzit komt los. Dat doet soms verschrikkelijk veel pijn. Er komen oude herinneringen los en dat wil een deel van ons niet. Maar weet dat dit van korte duur is. Een leven lang emoties omzeilen kost veel meer tijd en energie dan deze manier van loslaten. Het loslaten van deze vastzittende energie kan van enkele seconden tot enkele weken duren.

Het is de moeite waard om op deze manier los te laten. Je komt daarna weer een stapje dichter bij jouw Ware Zelf, bij de bevrijding van jouw Ziel.

De Ziel,

Dat hele kleine godsvonkje dat in onze hartchakra woont, ligt daar als een zaadje opgeslagen. De ziel, die vanuit een hele hoge lichttrilling incarneert in het hartchakra van een persoonlijkheid, wordt bij de incarnatie diep weggestopt. Stel je een kristal voor dat in de aarde ligt opgeslagen om ooit opgegraven te worden en gepolijst te worden. Pas dan gaat het echt stralen. Zo gaat het ook met onze ziel.

We kunnen dus pas echt goed in contact komen met onze ziel door alle deuren, die nog gesloten waren te openen.

Wanneer alle deuren in ons hart geopend zijn en er meer en meer licht naar binnen kan. Dan lossen ook de fundering en verschillende ruimtes op. Het hart wordt dan een lichtgevende ster. Deze lichtgevende ster zorgt er dan voor dat onze ziel, onze eigen kristal het Ware licht kan laten zien.

Wanneer het hartchakra gaat stralen dan worden de andere chakra’s ook aangeraakt: De stem (keelchakra) gaat weer vanuit liefde praten. Het derde oog gaat weer kijken vanuit de liefde van de ziel, daardoor wordt het kijken vanuit de mind en het ego losgekoppeld. Het kruinchakra maakt de verbinding met de zuivere kosmische zon.

Maar misschien belangrijker nog worden de onderste chakra’s aangeraakt: De zonnevlecht straalt dan van binnenuit naar buiten, zodat er geen lagere trillingen meer van buiten naar binnen kunnen komen. Wanneer de ziel onze tweede chakra aanraakt dan gaan we ons weer herinneren hoe seksualiteit werkelijk bedoeld is. Seksualiteit ervaren vanuit liefde en verbinding kan alleen, wanneer de ziel bevrijd wordt. En dan de basis (eerste chakra), de verbinding met de aarde. Deze basis maakt, door het bevrijden van de ziel in ons hart, een diepe verbinding/versmelting met de aarde. Vanuit die diepe aarding kunnen wij dan weer de aarde met de zuivere kosmische bron verbinden.

En dat was in eerste instantie de bedoeling…

Dat wij de aarde en kosmische zon weer in de uitlijning van liefde zouden brengen.

Namasté

Jozette 

De pijn van afgescheidenheid.

We incarneerden vanuit een plaats van liefde op Gaia.

En daar op dat eerste moment waarop een baby het levenslicht ziet, daar ervaart iedere baby de eerste ervaring van afgesneden zijn (afgescheiden zijn).
Dit kon niet anders, omdat het anders onmogelijk was om op Gaia te overleven. De mensen die de meeste herinneringen hebben aan  “thuis” die mensen hebben het meestal het moeilijkst om te overleven. Ze ervaren een diep gevoel van heimwee.


Vanuit dat eerste gevoel, van afgesneden zijn, gaat de baby leven. Een kind heeft geluk wanneer het in een warm nest terecht komt. Dan is het gevoel van afgesneden zijn relatief klein.
Maar toch, gaat ieder mens, vanaf dat allereerste gevoel van afgesneden zijn: “Het geboortetrauma” op zoek naar heelheid. En tijdens die reis, de reis op zoek naar heelheid, leert de mens pas echt goed wat geheeld mag worden. En vanuit een diep gevoel van eenzaamheid, afgesneden zijn, komt er aan het eind van die vaak zo lange reis een herverbinding met het Ware Zelf.


Deze weg met grote uitdagingen en intense ervaringen van eenzaamheid… Is een reis, wanneer eenmaal voltooid, de meest leerzame en groeizame reis is voor de mens op Gaia.


Er zullen mensen om je heen zijn die meer liefde dan jij vast kunnen houden. Dat is voor beiden pijnlijk, omdat dat het gevoel van afgescheidenheid groter maakt.
Wanneer je in een diepere verbinding met het Ware Zelf en in liefde voor het Ware Zelf komt juist dan kan ook de pijn van afgescheiden zijn intenser ervaren worden. Immers jij kunt wel deze liefde vasthouden maar de ander kan daar nog niet zijn. En opnieuw wordt er dan de diepe pijn van afgesneden zijn/afgescheidenheid ervaren.


Momenteel zijn er velen die voldoende liefde voor het Zelf vast kunnen houden en kunnen Zijn. Deze mensen zetten een kracht neer die het voor anderen ook mogelijk maakt om dit pad te lopen.
Wanneer jij daar bent aangekomen dan voelt het vaak extra eenzaam. Juist dan in die eenzaamheid komt er een moment waarop de ruimte wordt geopend voor die bijzondere kracht die door kan stromen en de verbinding met “thuis” hersteld.


Op de momenten, waarop de pijn van afgesneden zijn het hevigst is. Ga dan naar die plek van pijn toe en nodig het licht uit om daar in te dalen, zodat het Ware Zelf door kan komen.


Dit is de tijd waarop elke vorm van afgesneden zijn geheeld kan worden.

Namasté,
Jozette

 

 

 

 

 

De energetische kamers en boezems van het hart.

Het hart bestaat uit kamers en boezems. We kennen het allemaal vanuit de materie. Energetisch zitten er in ons hart ook allemaal grote en kleine kamers.

Stel je in gedachten jouw hart maar eens voor als een huis met allemaal kamers en kasten. Deze kamers en kasten staan voor de open en gesloten delen van jouw hart. Wanneer we op ons spirituele pad lopen dan is het vooral de bedoeling om in onze eigen hartruimte te blijven kijken. Iedere keer weer kijken of er nog kasten of kamers zijn waar de deur nog dicht zit.

Wanneer alle kamers en kasten geopend zijn en we alles onder ogen hebben gezien. Dan kunnen de muren tussen de kamers gaan afbrokkelen. De fundering die in ons hart is opgebouwd, vanuit dualiteit dient dan nergens meer toe en lost op.

Daar is het nu de tijd voor. Wanneer alles uitgewerkt is en je bent steeds sterker verbonden met je Ware Zelf dan kan het licht elke barricade in het hart omver werpen.

Dit gaat vaak nog gepaard met pijnlijke plekken in het lichaam. Pijntjes die ineens hevig opspelen maar waarbij je kunt voelen dat het goed is dat het gebeurt.

Verwen jezelf op die momenten extra. Neem de rust die nodig is en koester je luiheid.

Wanneer we hier doorheen zijn dan straalt ons hart als een ster.

Namasté, Jozette

 

 

 

 

 


De Beuk en de Eik


Een verhaaltje over liefdevol loslaten.


Ergens in Nederland is er een prachtig bos. Deze plek zal ik niet verklappen. Jij weet dat bos te vinden, wanneer de tijd er rijp voor is. Het is een heel speciaal bos. Dit bos geeft een betovering. Zelfs onbewuste mensen, die dit bos binnengaan, kijken om zich heen en vragen zich in verwondering af waar ze zijn. Het maakt niet uit wie je bent, wat je doet of waar je mee bezig bent. Wanneer je een wandeling maakt in dit bos, dan kom je er altijd lichter uit.
Natuurlijk heeft ieder bos een heilzame werking maar bij dit bos is er iets speciaals aan de hand.
En ik ga jou vertellen hoe dat komt.

Bij dit bos woont Wil. Wil is een wijze, grijze man. Wil is moeilijk te schatten qua leeftijd maar iedereen die hem kent weet dat hij al geruime tijd meegaat.
Wil merkte reeds op jonge leeftijd dat mensen maskers dragen. Wil was een bijzonder kind. Hij kon onder de maskers kijken, verbaasde zich over de mensen en voelde zich niet altijd thuis onder de mensen. Hij kon niet meepraten over, voor hem, onbelangrijke zaken. Hierdoor kwam hij over als een introverte jongen. Mensen vonden hem wel aardig maar begrepen hem niet zo goed.

Wanneer Wil vrij was van de plichten die hij te doen had, dan ging hij het bos in. Er was een bos in de buurt en daar voelde hij zich helemaal thuis. Hij liep er dwars doorheen en verwonderde zich over al het moois dat dit bos te bieden had. Het was voor Wil heel normaal om daar te zijn tussen de bomen, planten en dieren. De dieren vluchtten niet voor hem weg. Hij voelde de energie van de bomen. Hij kreeg antwoorden uit de natuur. Hij was daar thuis en kon weer helemaal opladen, voordat hij weer verder ging met wat hij als mens te doen had.

Door de bijzondere band die Wil met dit bos had, begon het bos te reageren. Het bos was al oud en het was een mooi bos. De bomen en dieren in dit bos waren het echter niet gewend om werkelijk contact te maken met de mensen. Ze zagen de mensen wel in het bos komen maar ze hadden het al bijna opgegeven om contact te maken. Het leek alsof de mensen die in het bos liepen doof waren. Ze konden helemaal niet horen wat de mooie bomen te zeggen hadden. Daar werden al die bomen moedeloos van. Ze stonden daar maar te staan, jaar na jaar.

Totdat Wil kwam….

Wanneer hij het bos in kwam, leefde het bos helemaal op. Hij had aandacht voor elke boom, elke struik en de dieren kwamen naar hem toe. Wil toonde zijn dankbaarheid en door deze dankbaarheid begon de natuur in dit bos zich weer helemaal op te richten.
De energie in het bos werd daardoor krachtiger.

Voel die energie, de bomen willen je altijd iets zeggen, iets geven waar jij mee verder kunt. Wees ook dankbaar in het bos. Door deze wisselwerking laad jij op en ook het bos wordt door deze dankbaarheid weer opgeladen.

In het bos stonden prachtige oude en wijze bomen. Steeds meer mensen kwamen naar het bos om te genieten, hun dankbaarheid te tonen en op te laden.

Op een dag, het was een zonnige herfstdag geweest, begon er een storm op te komen. Het bos was vol prachtige kleuren rood en geel, zoals de kleuren alleen in de herfst kunnen zijn. Veel mensen hadden nog genoten van deze nazomerse dag.
Aan het eind van de middag werd het donkerder en de atmosfeer begon te veranderen. Het begon flink te waaien tot wel windkracht zeven. De natuur koos ervoor om even een bezem rond te laten gaan.
In die tijd van het jaar zat het bos vol voeding voor allerlei dieren. De bomen zaten vol vruchten. Het was een goed jaar geweest.

Tijdens deze storm werden er veel vruchten losgerukt uit de bomen. Zo ook een eikeltje en een beukennootje. Ze werden door de wind gepakt en veel verder dan normaal bij het bos losgelaten.
Het was best een dramatisch moment voor dit eikeltje en het beukennootje. Een enorme rukwind nam hen mee uit de vertrouwde omgeving. Beiden werden ze toch wel wat angstig en vanuit die angst grepen ze zich aan elkaar vast. Toen de wind uitgeraasd was kwamen ze ergens in een weiland, ver van het bos, terecht. En daar bleven ze liggen. Dicht bij elkaar. Immers het enige wat ze hadden was elkaar nog en ze wisten niet wat hen te wachten stond.

Ze waren nog zo klein….

En zo ontstond er een verstrengeling tussen het beukennootje en het eikeltje. Er kwamen worteltjes die zich hechtten op die speciale plek in dat weiland. Na verloop van tijd begonnen er takjes te groeien. En de worteltjes en takjes, die uit het eikeltje en beukennootje kwamen, groeiden door elkaar heen.

Zo ontstond er een verstrengeling tussen een jonge eik en een jonge beuk.

Na de eerste schrik van de storm hadden ze het fijn samen. Ze steunden elkaar, gaven elkaar kracht. Het werd een hele mooie twee-eenheid. En ze genoten van die tijd van groei samen, ze speelden en ontdekten van alles. Om hen heen waren er meerdere eikeltjes en beukennootjes geland, daarnaast ook andere zaden en noten. Langzamerhand ontstond er in dat weiland een geheel nieuw bos.
En ook in dit bos kwam Wil. Het oorspronkelijk bos werd daardoor groter en nog meer mensen konden genieten van dit grotere bos.

De eerste jaren waren heerlijk samen. De eik en beuk kregen niet genoeg van elkaar. Ze begonnen zich wel te onderscheiden in kleur, uiterlijk en interesse. Zo kon de beuk niet genoeg krijgen van de zon en richtte zich steeds verder op naar de zon. De eik hield ook wel van de zon maar met mate.
Er begon een verschil in lengte te ontstaan. De beuk werd langer en slanker, terwijl de eik kleiner en dikker bleef.

De beuk zei weleens tegen de eik. Hier is het zo mooi, hier kun je veel verder kijken dan waar jij bent. Waarom groei je niet wat sneller? Dan zei de eik: Ja, dat geloof ik wel maar ik vind het hier zo mooi, wat dichter bij de dieren die op de grond leven. Kom toch wat meer naar beneden met jouw nieuwe takken. Zo genoten ze beiden van hun plek en vertelden elkaar erover.

Echter na een aantal jaren, toen beide bomen volwassen bomen werden, hadden ze elkaar niet meer zoveel te vertellen. De belevingswereld van beide bomen was geheel anders geworden. Er ontstond zelfs een nieuwe situatie, waarbij de eik dacht “die beuk neemt al mijn zonlicht weg”, ik zou wel wat minder schaduw over mijn boom willen. Ik wil best wat meer zon nu.
En de beuk dacht: “die eik neemt al mijn uitzicht weg, hij is zo breed, ik kan mijn takken niet laten groeien waar die eik staat”.
Terwijl de bomen om hen heen steeds meer in hun eigen kracht kwamen, verpieterden de beuk en de eik.

Op een dag kwam Wil voorbij en hij vroeg aan de beuk en aan de eik wat er aan de hand was. Het was voor beiden moeilijk toe te geven. Ze beseften echter wel dat uitgesproken moest worden dat ze elkaar belemmerden in de groei. Ze hielden zielsveel van elkaar maar de beuk hield de zon weg bij de eik en de eik belemmerde het uitzicht van de beuk.

Wil hoorde zich dit zo aan en bood zijn hulp aan.

Het zal niet gemakkelijk gaan, benoemde Wil, jullie zijn immers zo verstrengeld met elkaar. Toch geloof ik dat het beter is dat jullie beiden wat meer ruimte krijgen, zodat jullie er uiteindelijk beter van kunnen worden.
De eik en de beuk stemden hiermee in.

Wil riep de hulp van een bomenexpert in. Samen voerden ze de operatie uit. Er moesten helaas takken weggesneden worden bij beide bomen. Takken die te ver in de andere boom gegroeid waren. Ook de wortels moesten helemaal ontward worden.
Het was een immense operatie. Het uitgraven van de wortels, het snijden van de takken. Dit alles was zeer pijnlijk voor de bomen. Daarbij waren ze vooral ook bezorgd om elkaar, elkaars pijn, dat was vaak nog moeilijker te verdragen dan de eigen pijn.

Na enkele uren was de operatie geslaagd. De bomen waren los van elkaar. Beiden ongeveer gehalveerd en meer dood dan levend. Op een ruime afstand van 50 meter van elkaar, werden ze opnieuw gepoot. Wil zorgde ervoor dat de bomen iedere dag water kregen, zodat de wortels weer konden aarden.
Dit alles gebeurde in de winter. In het voorjaar kwam er wel blad aan beide bomen maar het zag er armoedig uit. De bladeren hingen er maar een beetje bij. De takken hingen ook naar beneden. Gedurende de gehele lente en zomer werd het leven van beide bomen beheerst door het gemis van wat er was geweest. Ook de fysieke pijn die was ontstaan door de takken die weggezaagd waren en de wortels die afgescheurd waren, deed enorm veel pijn.

Het blad viel weer in de herfst, de winter kwam. Beide bomen waren geheel in zichzelf gekeerd en vooral gericht op de periode van rouw die er was ontstaan na de scheiding.

Na een lange en donkere winter werd het voorjaar. Ineens begon er nieuwe levensenergie te stromen in de bomen. De zon begon te schijnen en de levensenergie zorgde ervoor dat de takken zich oprichtten. En beide bomen voelden “Hier wil ik meer van”. Ze begonnen de energie uit de aarde te halen. Wortels groeiden ineens sneller. Er ontstonden allemaal nieuwe zijtakken op de oude wonden. Takken die ongehinderd konden groeien. Welke kant ze ook maar op wilden. Overal was er ruimte.

Er kwamen voor het eerst beukennootjes aan de beuk;
Er kwamen voor het eerst eikeltjes aan de eik!

Daar stonden ze dan. Ze straalden beiden een enorme kracht uit. Deze bomen begonnen op te vallen en de mensen liepen in twee cirkels om de bomen heen. Er ontstond een wandelpad in de vorm van een acht (de lemniscaat). Door deze lemniscaat werden de bomen vanuit hun eigen kracht op een veel diepere manier verbonden dan ooit had gekund vanuit de verstrengeling die er geweest was.

De beuk zei tegen de eik:

Jij bent prachtig in al jouw kleuren!
Vanaf deze plek kan ik me veel meer over jouw verwonderen en van jou genieten.

De eik zei tegen de beuk:

Ik respecteer jou;
Ik waardeer jou;
En…
Ik hou van jou!

Namasté, Jozette

 

 

 

 

 

 

Tijdlijnschommelingen, hoe kom je daar het beste doorheen?

We leven nu in een tijd waarin we de nieuwe aarde steeds duidelijker zien ontstaan. En, o, wat is het fijn om daar te zijn. Die heerlijke bubbel van creativiteit, passie, blijdschap, mogelijkheden en euforie. Daar willen we helemaal niet meer weg, wanneer we die momenten ervaren. En gelukkig ervaren steeds meer mensen die momenten. Soms nog maar voor even maar ook steeds vaker en langer lukt het om de nieuwe aarde te voelen ontstaan.

En dan wordt er weer aan ons getrokken door de oude energie. Velen van ons zijn dan geneigd om te zeggen “daar wil ik niet meer zijn”.

Pas daarbij op voor de valse spiritualiteit en arrogantie, vanuit het ego.

Natuurlijk, wordt het lastiger naarmate we meer en meer de nieuwe energie voelen om dan nog terug te stappen in het oude. Maar toch is juist deze periode ook zo belangrijk om twee redenen.

De eerste reden is dat het nu duidelijker is dan ooit waar we zelf nog oude emoties vast hebben zitten. Het ligt echt niet persé aan de ander “die nog niet zo ver is” dat jij omlaag getrokken wordt in de energie. Het heeft meestal ook nog te maken met dezelfde pijn die jij ook nog ergens vast houdt. Dat is een zeer belangrijke reden om goed te voelen wat er gebeurd, wanneer je uit jouw eigen heerlijke bubbel stapt.

De tweede belangrijke reden is dat we steeds beter gaan voelen waar we ons Zelf nog weggeven. Bijvoorbeeld door voor de ander de trilling te lang te verlagen, zodat je zelf meer hersteltijd nodig hebt. En zelfs, wanneer we er ziek van worden, probeer dan toch ook weer positief naar de situatie te kijken omdat het ons iedere keer dichter bij ons Ware Zelf brengt en nieuwe inzichten geeft.

Wanneer je de volgende keer in die oude energie gaat vraag dan die twee dingen eens aan jouw Zelf.

1. Wat doet deze ontmoeting met mij, waar hou ik nog oude emoties vast?

2. Wanneer is het moment, waarop ik voel dat mijn eigen trilling verlaagt. Het moment waarop mijn natuurlijke bescherming oplost en ik mezelf nog te veel weggeef.

Op die manier maak je een speels leermoment van iedere ervaring. Dat maakt dat je er makkelijker doorheen komt en daarna weer langer in jouw heerlijke bubbel kunt Zijn.

Namasté, Jozette